Специалният посланик на САЩ за Северна Корея изрази надежда Пхенян да

...
Специалният посланик на САЩ за Северна Корея изрази надежда Пхенян да
Коментари Харесай

САЩ искат безусловни преговори с КНДР

Специалният дипломат на Съединени американски щати за Северна Корея изрази надежда  Пхенян да одобри дипломатическото предложение на държавния секретар Рекс Тилърсън за безусловни диалози, макар че офертата е в несъгласие с позицията на Белия дом, оповестява АП.

Джоузеф Юн съобщи пред публицисти в Банкок , че диалозите могат да се проведат без предварителни условия и ще бъдат в сходство с двойния метод на Вашингтон за оказване на напън и обвързване с Пхенян за нуклеарната стратегия.

Юн призна, че не е ясно дали Северна Корея е ската да участва в договаряния след ускоряването на нуклеарната си активност, пояснявайки, че е " доста мъчно се разбере какви са им желанията без действителен разговор ".

" Мисля, че това, за което Тилърсън приказва, е, че желаеме разговор с тях. Отворени сме за разговор и се надявам, че те ще се съгласят ", посочи дипломатът в края на обиколка в две страни, в това число и аудиенция в японската столица Токио.

Не е ясно по какъв начин Вашингтон ще инициира разговори със Северна Корея.

Посещението на Юн в Тайланд съответства с аудиенция на представители на КНДР, само че американският посланик посочи, че това е чиста случайност и не се е срещал с тях.

Във вторник по време на тирада във Вашингтон Тилърсън съобщи, че  Съединени американски щати са склонни да стартират дипломатически преговори със Северна Корея без предварителни условия.

Но от Белия дом оповестиха, че няма да има договаряния, до момента в който КНДР не се съгласи да се разиска нуклеарната и ракетна стратегия. Белият дом също настоява Пхенян да приключи провокациите.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, представен от Ройтерс, че преустановяване осъществяването на иранската нуклеарна стратегия би изпратило неверен сигнал що се отнася до опитите за разрешаване на обстановката със Северна Корея.

Всички опити за провокиране на боен сюжет за Северна Корея ще доведат до злополука, предизвести той пред съветския парламент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР